80 ml sójového mléka
zhruba půlka cibule
sušený česnek
sušená paprika
kmín
pepř
anýz
kari
himalájská sůl (růžová, ve zdravých výživách)
2 vejce
3 plátky uzeného masa (množství dle chuti, já použila domácí)
600 g brambor
100 g tuřínu
190 g špaldové mouky
zhruba půlka cibule
sušený česnek
sušená paprika
kmín
pepř
anýz
kari
himalájská sůl (růžová, ve zdravých výživách)
2 vejce
3 plátky uzeného masa (množství dle chuti, já použila domácí)
600 g brambor
100 g tuřínu
190 g špaldové mouky
2 lžičky Solamylu
Suroviny:
80 ml sójového mléka
zhruba půlka cibule
sušený česnek
sušená paprika
kmín
pepř
anýz
kari
himalájská sůl (růžová, ve zdravých výživách)
2 vejce
3 plátky uzeného masa (množství dle chuti, já použila domácí)
600 g brambor
100 g tuřínu
190 g špaldové mouky
2 lžičky Solamylu
Postup přípravy receptu
Recept jsem dostala od kamaráda, v originále je tuřín strouhaný nahrubo a nevařený. Mě se po zakoupení zdál dost tvrdý, tak jsem jej uvařila.
Den před pečením si uvařím brambory a tuřín. Tuřín po uvaření v podstatě vypadá jako brambory, chutná více či méně podobně, je je jakoby mdlejší, používá se i jako dietní fitness náhrada brambor.
Nakrájím si domácí uzené na menší kostičky.
Mléko si smíchám s vejci.
Mouku smíchám se solamylem.
Brambory, cibuli i tuřín nastrouhám na jemném struhadle, přidám veškeré koření, nakrájené uzené maso, mléko s vejci a nakonec vmíchám mouku se solamylem.
Těsto smíchám a naliji do formy.
Pekla jsem jej na 190°C cca 40 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat