Nevím, zda to bude někoho zajímat, ale i pro své účely si do blogu uložím následující hodnoty, které jsem našla na internetu.
Jedná se o to, o kolik nám nabudou přílohy ze suchého stavu po uvaření. Berme to ale jen orientačně, každá příloha asi zareaguje jinak. Pro představu to asi postačí. Přidala jsem i pár příloh, které mám vyzkoušené osobně.
Takže o kolik se zvětší cca příloha po uvaření?
Rýže 200%
Rýže natural 175%
Těstoviny 150%
Čočka 180%
Fazole 160%
Hrách 130%
Hrách loupaný 150%
Sójové boby 160%
Pohanka 200%
Jáhly 250%
Kroupy 230%
Sójový granulát 300%
Celozrnná kolínka 100%
Basmati rýže 120%
Hnědá neloupaná rýže 100%
Kuskus 200%
Bulgur 110%
Žádné komentáře:
Okomentovat